Comunicatul de presă al Comisiei Europene

Comunicatul de presă al Comisiei Europene privind un pachet de masuri care va facilita pentru întreprinderi și profesioniști furnizarea de servicii către o baza de clienți potențiali din UE

O ECONOMIE A SERVICIILOR AVANTAJOASE

Bruxelles, 10 ianuarie 2017

Comisia prezinta astazi un pachet ambitios si echilibrat de masuri care va facilita, pentru intreprinderi si profesionisti, furnizarea de servicii catre o baza de clienti potentiali din UE care contine 500 de milioane de persoane.
Imprimarea unui nou impuls sectorului serviciilor va aduce beneficii clientilor, persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca si intreprinderilor, generand totodata crestere economica in Europa.

Ca parte a foii de parcurs prevazute in Strategia privind piata unica, propunerile de astazi contribuie la indeplinirea angajamentului politic al presedintelui Juncker de a valorifica intregul potential a pietei unice si de a face din aceasta rampa de lansare pentru prosperitatea intreprinderilor europene in cadru economiei mondiale. Acest obiectiv a fost confirmat de Consiliul European in concluziile sale din decembrie 2015, iunie 2016 si decembrie 2016. Scopul masurilor propuse este de a le permite furnizorilor de servicii sa navigheze mai usor printre formalitatile administrative si de a ajuta statele membre sa identifice cerintele excesiv de impovaratoare sau invechite pe care trebuie sa le respecte profesionistii ce isi desfasoara activitatea la nivel intern sau transfrontalier. In loc sa modifice normele existente ale UE in sectorul serviciilor , Comisia prefera sa se concentreze asupra asigurarii unei mai bune aplicari a acestora, intrucat s-a dovedit ca punerea in aplicare a normelor, la intregul lor potential, ar da un impuls semnificativ economiei UE.

 

Continuare articol pe baroul-bucuresti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *